3 Şubat 2021 Çarşamba

Donut Tarifi

 

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

    Donut Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt, şeker, sıvı yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı alarak çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamı alana kadar çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  • Hamurumuz kıvam almaya başlayınca elimiz ile güzelce yoğuralım. Hamurumuzun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
  • Ardından hamurumuzun üzerini streç film ile kapatıp temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım
  • Sürenin sonunda mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, unladığımız tezgaha alarak toparlayalım.
  • Ardından hamurumuzu iki eşit parçaya ayıralım. Ben hamurun bir parçasını sıvı yağda kızartarak bir parçasını da fırında pişireceğim. Bekleteceğim hamuru tekrar yoğurma kabına alıp üzerini streçliyorum.
  • Tezgaha aldığımız hamurumuzu merdane ile 1 cm ya da 1  parmak kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamurumuzdan kesme aparatı ya da büyük ağızlı bir su bardağı ile daireler keselim. Ortalarını da daha ufak bir daire ile kesip boşaltalım ve halkalar elde edelim. Ben şişe kapağı kullandım :)
  • Kestiğimiz hamurları fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimizin üzerine alıp üzerini streçleyelim ve  biraz bekletelim. 10-15 dakika yeterli gelecektir. Mayasının gelip kabardığını göreceksiniz.
  • Daha sonra 180 derece fırında kabarıp pembeleşene dek pişirelim.
  • Kalan hamurlarımızı da aynı şekilde açıp şekillendirelim. Artan hamurları birleştirerek hiç hamur kalmayana dek şekil vermeye devam edelim.
  • Elde ettiğimiz halkalarımızı da pişirme kağıdı üzerine alalım, makas ile pişirme kağıdını halkaların boyutunda keselim. Bu yöntem donutları kızgın sıvı yağa daha kolay atmamızı sağlayacak.
  • Fırında pişen donutlarımızı çıkartalım ve bir kenarda soğuması için bekletelim.
  • Bizde bu sırada diğer donutlarımızı kızgın yağda kızartalım. Donutlarımızı kızdırdığımız yağın içerisine alalım.
  • Altı kızaran donutlarımızı çevirelim, diğer tarafını da aynı şekilde kızarmaya bırakalım.
  • Sıra geldi donutlarımızı süslemeye. Yağda kızarttığımız donutlarımızı sıcakken alalım ve şeker ve tarçın karışımına bulayalım.
  • Kalan diğer donutlarımızı benmari usulü erittiğimiz sıcak çikolataya batıralım, sonra hayal gücümüzü de katıp süsleyelim. :) Ben sütlü çikolataya batırdığım donutları benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyeceğim. Çikolatayı sıkmak için pişirme kağıdına huni şeklini veriyorum. Siz de dilerseniz o şekilde yapabilirsiniz ya da sıkma torbası da kullanabilirsiniz.
  • Fırında pişirdiğimiz donutları da aynı şekilde benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ve birazını beyaz çikolata, birazını da pasta süsleri ile süsleyelim. Siz dilerseniz farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder