Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram un
Üzeri için
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 paket ton balığı
- 4 orta boy soğan
- 1 adet halka doğranmış kapya biber
- Mozerella veya kasar peynir
Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Daha sonra tuz ve yaşmayayı da ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 45 dk dinlenmeye bırakalım bizde bu arada pizzanın sosunu ve malzemelerini hazırlayalım
- Sosu için 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 5 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı kekik, karabiber ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp tuz ekleyelim. Sürülebilir kıvamda olmalı.
- Ardından soğanlarımızı söğüş doğrayalım ince bir şekilde biberleri halka doğrayalım. Mayalanana hamurumuzu 3 e bölelim.
- Bezeler yapalım ardından bir bezemizi alıp yuvarlak pizza boyutunda açalım. Sorusunu sürüp üzerine çatalla delikler yapalım ve kaşar serpelim.
- Daha sonra soğan ve ton balığı kırmızı biber ekleyip alt üst ayarda önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder