3 Şubat 2021 Çarşamba

Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi

 

Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 500 gram un

Üzeri için

  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 paket ton balığı
  • 4 orta boy soğan
  • 1 adet halka doğranmış kapya biber
  • Mozerella veya kasar peynir

    Yumuşacık Hamuru İle Bol Soğanlı Ton Balıklı Pizza Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Daha sonra tuz ve yaşmayayı da ekleyip elimizle karıştıralım. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu 45 dk dinlenmeye bırakalım bizde bu arada pizzanın sosunu ve malzemelerini hazırlayalım
  • Sosu için 2 yemek kaşığı salça, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 5 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı kekik, karabiber ve yarım çay bardağı suyu karıştırıp tuz ekleyelim. Sürülebilir kıvamda olmalı.
  • Ardından soğanlarımızı söğüş doğrayalım ince bir şekilde biberleri halka doğrayalım. Mayalanana hamurumuzu 3 e bölelim.
  • Bezeler yapalım ardından bir bezemizi alıp yuvarlak pizza boyutunda açalım. Sorusunu sürüp üzerine çatalla delikler yapalım ve kaşar serpelim.
  • Daha sonra soğan ve ton balığı kırmızı biber ekleyip alt üst ayarda önceden ısıtılmış 200 derecede 25 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder