3 Şubat 2021 Çarşamba

Adana Usulü Sıkma Tarifi

 

Adana Usulü Sıkma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz

İç harcı

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 500 gr beyaz peynir
  • Karabiber, pul biber
  • Lavaşlara sürmek için tereyağı yada margarin

    Adana Usulü Sıkma Tarifi Yapılışı

  • İç harcın yapılışı.Soğanı ikiye bölüp, tekrar yarım olan soğanı ikiye bölüp yarım piyaz olacak şekilde ince ince doğrayalım.
  • Sıvı yağda kavurup, pulbiber karabiber ekleyip soğuyunca çatalla ezdiğiniz peynire ekleyip karıştırın.
  • Lavaşın yapılışı.Öncelikle unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım.
  • Yarım paket yaş mayayı açtığımız kisma koyalım üzerine, ılık suyu ve tuzu ilave edip güzelce yoğuralım.
  • Yumuşak güzel bir hamur elde edince üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalandıralım.
  • Daha sonra 12 bezeye bölüp unlanmış tezgahta büyük boy tavanızın ebatında açın(yani servis tabağı büyüklüğünde)
  • Açtığınız lavaşları temiz bir bez üzerine koyup üzerini örtün.
  • Tabanı yapışmayan bir tavayı iyice ısıtıp lavaşları kurutmadan pişirip sıcak sıcak tereyağı yada margarin sürüp iç harcı koyup rulo yapın.
  • Üzerini örtün, hepsi için aynı işlemi uygulayın.
  • İstediğiniz iç harçla yapabilirsiniz.

    İsterseniz maya yerine bayat ekmeği ıslatarak da yapabilirsiniz.

    Un ölçüsü kalitesine göre değişkenlik gösterebilir.Kullandığım bardak 200 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder