Adana Usulü Sıkma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
İç harcı
- 1 adet büyük boy soğan
- 500 gr beyaz peynir
- Karabiber, pul biber
- Lavaşlara sürmek için tereyağı yada margarin
Adana Usulü Sıkma Tarifi Yapılışı
- İç harcın yapılışı.Soğanı ikiye bölüp, tekrar yarım olan soğanı ikiye bölüp yarım piyaz olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Sıvı yağda kavurup, pulbiber karabiber ekleyip soğuyunca çatalla ezdiğiniz peynire ekleyip karıştırın.
- Lavaşın yapılışı.Öncelikle unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım.
- Yarım paket yaş mayayı açtığımız kisma koyalım üzerine, ılık suyu ve tuzu ilave edip güzelce yoğuralım.
- Yumuşak güzel bir hamur elde edince üzerini kapatıp yaklaşık 40 dk mayalandıralım.
- Daha sonra 12 bezeye bölüp unlanmış tezgahta büyük boy tavanızın ebatında açın(yani servis tabağı büyüklüğünde)
- Açtığınız lavaşları temiz bir bez üzerine koyup üzerini örtün.
- Tabanı yapışmayan bir tavayı iyice ısıtıp lavaşları kurutmadan pişirip sıcak sıcak tereyağı yada margarin sürüp iç harcı koyup rulo yapın.
- Üzerini örtün, hepsi için aynı işlemi uygulayın.
İstediğiniz iç harçla yapabilirsiniz.
İsterseniz maya yerine bayat ekmeği ıslatarak da yapabilirsiniz.
Un ölçüsü kalitesine göre değişkenlik gösterebilir.Kullandığım bardak 200 ml.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder