Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125g tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
Arası için;
- Kaşar Peyniri
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı
- Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz, şeker ve instant mayayı alarak tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
- Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuz istediğimiz kıvama gelip toparlandığında üzerini streçleyerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
- Hamurumuzu tezgah üzerine alarak toparlayalım ve 10 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız parçaları elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
- Bezelerden bir tanesini alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kaşar peyniri koyalım ve uç kısımlarını ortada birleştirerek kapatalım ve ters çevirelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Ardından bıçak ile çizikler atalım.
- Poğaçalarımızı 180°C ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika boyunca pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder