18 Şubat 2021 Perşembe

Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane büyük kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 silme çay kaşığı toz zerdeçal

    Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla)  Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bulgurlarımızı soğuk suda yıkayıp, süzüp bekletiyoruz. (kendinden hafif şişip daha iyi pişmesi için).
  • Tenceremize yağları alıyoruz.
  • İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dk soteliyoruz.
  • İnce doğranmış sarımsakları ilave edip bir tur karıştırıp bulgurları ekliyoruz.
  • Bulgurlarla beraber yaklaşık 6-7 dk yüksek ateşte karıştırarak iyice kavuruyoruz.
  • Zerdeçalı ekliyoruz.
  • İyice kavurduktan sonra et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz. (yoksa normal sıcak su da olur. Tereyağ olduğundan lezzetli olur yine😍).
  • Suyumuz videodaki gibi fokurdadığında kapağını kapatıp altını iyice kısıyoruz.
  • Kısık ateşte yaklaşık 10 dk da pişmiş oluyor. Bir 10 dk da dinlendirip servis tabağımıza alabiliriz. Afiyet olsun❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder