Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık iri bulgur
- 3 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane büyük kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 1 silme çay kaşığı toz zerdeçal
Zerdeçallı Renkli Bulgur Pilavı (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulgurlarımızı soğuk suda yıkayıp, süzüp bekletiyoruz. (kendinden hafif şişip daha iyi pişmesi için).
- Tenceremize yağları alıyoruz.
- İnce doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dk soteliyoruz.
- İnce doğranmış sarımsakları ilave edip bir tur karıştırıp bulgurları ekliyoruz.
- Bulgurlarla beraber yaklaşık 6-7 dk yüksek ateşte karıştırarak iyice kavuruyoruz.
- Zerdeçalı ekliyoruz.
- İyice kavurduktan sonra et ya da tavuk suyunu ilave ediyoruz. (yoksa normal sıcak su da olur. Tereyağ olduğundan lezzetli olur yine😍).
- Suyumuz videodaki gibi fokurdadığında kapağını kapatıp altını iyice kısıyoruz.
- Kısık ateşte yaklaşık 10 dk da pişmiş oluyor. Bir 10 dk da dinlendirip servis tabağımıza alabiliriz. Afiyet olsun❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder