2 Şubat 2021 Salı

Zeytinli Ekmek Tarifi

 

Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yumurta (1 sarı üstüne)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı kuru maya (11 gr)
  • 1 çay kaşığı çekilmiş kekik
  • 1 kase ayıklanmış siyah zeytin
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 4-5 su bardağı un (Son bardağı dikkatli ekleyin)

    Zeytinli Ekmek Tarifi Yapılışı

  • n hariç tüm malzemeleri cam derin bir kapta iyice karıştırın.
  • Unun üç bardağını ekleyin tahta kaşığın tersiyle karıştırın.
  • Katılaşın a 4. Bardağı ekleyin artık elinizle yoğurmaya başlayın. Son bardak size kalmış hamur çok sert olmamalı ama ele de yapışmamalı.
  • Bu şekilde üstüne streç film sarıp 1 saat mayalandırın.
  • Sonra tezgaha alıp hafif un serperek 5-6 dakika yoğurun.
  • Üstüne az zeytinyağı gezdirin ve kaba tekrar alın. Ilık bir ortama alın.
  • 1 saat sonra fotoğraftaki gibi şekil verdim ve üstüne yumurta sarısını sürün ve bu şekilde kapalı fırında 1 saat daha mayalandırdım. ‼️o sürede bu şekilde kabarmazsa 1 saat daha bekletin. Bazen ortam ısısı farklılık gösterebilir.
  • Bu şekilde büyüdüklerinde fırını 180 dereye alın ve üstü kızarana kadar pişirin. Ben de 25-30 dakika sürdü.
  • Farklı ekmek denemek isteyenlere gerçekten güzel bir alternatif. Zeytinleri ayıklayıp parçalayın. Bu arada siyah yerine yeşil zeytin de kullanabilirsiniz 👍🏻.Herkese afiyet olsun 🙏❤️😘😍👍🏻.

    Su bardağı ölçüsü ; 240 ml su bardağı

    Not ; 16 adet minik ekmek çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder