2 Şubat 2021 Salı

Rulo Poğaça Tarifi

 

Rulo Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

İç harcı için :

  • 5-6 adet patates (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

    Rulo Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Bir kap içerisinde su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk kabarması beklenir.
  • Ardından diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu streçle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  • Bu ardada iç harcımızı hazırlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri ezelim.
  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve yemeklik doğradığımız soğanı kavuralım.
  • Kavrulan soğanın salça ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Patates tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 1-2 kez yoğurup havasını alalım.
  • Hamuru ikiye bölelim ve bir parçasını tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açalım.
  • Üzerine iç harcımızdan sürelim ve rulo şekilde saralım.
  • 2 parmak kalınlığında dilimleyip üzerine elimizle bastıralım.
  • Poğaçalarımızı bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
  • Hem lezzeti hem de görüntüsüyle vazgeçilmeziniz olmaya aday bu tarifi denemenizi tavsiye ederim 💯.

    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🎀.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder