Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bezelye
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet doğranmış domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yeteri kadar su ve tuz göz kararı
- Dereotu isteğe bağlı
Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım sarımsağı da atalım.
- Kavrulduktan sonra salça ve domatesleri de ekleyelim.
- Temizlenmiş olan taze bezelyeleri tencereye atıp kısık ateşte diriliği ölmesini bekleyelim arada karıştırarak.
- Rengi değişen bezelyelere üstüne çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
- Dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder