20 Şubat 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yeteri kadar su ve tuz göz kararı
  • Dereotu isteğe bağlı

    Zeytinyağlı Taze Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım sarımsağı da atalım.
  • Kavrulduktan sonra salça ve domatesleri de ekleyelim.
  • Temizlenmiş olan taze bezelyeleri tencereye atıp kısık ateşte diriliği ölmesini bekleyelim arada karıştırarak.
  • Rengi değişen bezelyelere üstüne çıkacak kadar su ekleyip kısık ateşte pişirelim.
  • Dilerseniz dereotu da ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder