Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy domates
- 3 orta boy kapya biber
- 3 büyük boy yeşil biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler miktarı artırabilirler)
Acılı Ezme Tarifi Yapılışı
- Sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirelim.
- Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir miktar suyunu süzelim.
- Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ilave ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ilave edelim. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ilave edilebilir. ).
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Not: 1-2 gün içerisinde tüketmek önemlidir. !.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder