18 Mart 2021 Perşembe

Acılı Ezme Tarifi

 

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 3 orta boy kapya biber
  • 3 büyük boy yeşil biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı acı pul biber(acı severler miktarı artırabilirler)

    Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra hepsini küp küp keserek robottan geçirelim.
  • Sulu bir kıvamı olacağı için harcı süzgece döküp bir miktar suyunu süzelim.
  • Karıştırma kabına alıp baharatları, salçayı ve limon suyunu ilave ettikten sonra servis tabağına alarak zeytinyağını ilave edelim. (yine isteğe bağlı nar ekşisi de ilave edilebilir. ).
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

    Not: 1-2 gün içerisinde tüketmek önemlidir. !.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder