18 Mart 2021 Perşembe

Balkabağı Crumble Tarifi

 

Balkabağı Crumble Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için:

  • 400 gram balkabağı
  • 50 ml (¹/5 su bardağı) üzüm pekmezi
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zencefil
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı toz karanfil
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı muskat rendesi
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz

Crumble için:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 20 gram (1 yemek kaşığı) tereyağı
  • 15 ml (1 yemek kaşığı) üzüm pekmezi
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı saf vanilya
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 80 gram (1 su bardağı) dövülmüş ceviz

    Balkabağı Crumble Tarifi Yapılışı

  • Balkabaklarını küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım ve 200°c’de 30-40 dk iyice yumuşayıp suyu büyük ölçüde çekilene dek pişirelim. (yanmaması için kontrollü bir şekilde pişirmeye çalışalım. )
  • Fırından aldıktan sonra soğuması için kenara alıp bekletelim.
  • İç harç malzemelerini bir kaba alıp balkabakları hafifçe ezilecek şekilde karıştıralım.
  • Yulaf ezmesini mutfak robotuna alalım ve önden biraz ufalana dek -tamamen toz olmayacak şekilde- çekelim.
  • Tereyağını eritip soğutalım. Pekmez, vanilya ve tuzla birlikte yulafa ekleyip bir kez daha çekelim.
  • Yumurtayı ekleyip birleşene dek çekmeye devam edelim.
  • Dövülmüş cevizi ekleyip karıştıralım.
  • Sufle kapılarını tereyağı ile yağlayalım.
  • Tabanlarına crumble karışımından biraz koyup bastırarak düzleyelim.
  • Üzerine iç harçtan ekleyelim.
  • Üzerine tekrar crumble karışımından koyup hafifçe bastırarak düzleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 15 dk üstü kızarana kadar altlı üstlü pişirdikten sonra, üst ızgarayı kapatıp altını 10 dk daha pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder