Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 buçuk su bardağı un
(su bardağı ölçüsü: 200 ml)
Üzeri için;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı kadar susam
Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için, margarin, sıvı yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuz derin bir kap içerisinde karıştırılır.
- Karışımın üzerine, nişasta ve azar azar un ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Hamur kolayca yuvarlanacak kıvama gelince un ilavesi kesilir.
- Hazırlanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp beze yapılır.
- Bezeler düz bir zemin üzerinde rulo şeklinde yuvarlanır ve iki ucu birleştirilip halka şekli verilir.
- 1 adet yumurta, bir kase içerisinde, çatal yardımı ile iyice çırpılır.
- Şekli verilen kandil simidi, arkalı önlü, önce yumurtaya, sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirilir.
- Fırından çıkartılıp, tepsi içerisinde soğutulduktan sonra, servise sunulur.
Bu tarif ile 35 adet kandil simidi elde ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder