17 Mart 2021 Çarşamba

Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi

 

Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml)
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 buçuk su bardağı un

(su bardağı ölçüsü: 200 ml)

Üzeri için;

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kadar susam

    Ağızda Eriyen Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru hazırlamak için, margarin, sıvı yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuz derin bir kap içerisinde karıştırılır.
  • Karışımın üzerine, nişasta ve azar azar un ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
  • Hamur kolayca yuvarlanacak kıvama gelince un ilavesi kesilir.
  • Hazırlanan hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp beze yapılır.
  • Bezeler düz bir zemin üzerinde rulo şeklinde yuvarlanır ve iki ucu birleştirilip halka şekli verilir.
  • 1 adet yumurta, bir kase içerisinde, çatal yardımı ile iyice çırpılır.
  • Şekli verilen kandil simidi, arkalı önlü, önce yumurtaya, sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri hafif pembeleşinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirilir.
  • Fırından çıkartılıp,  tepsi içerisinde soğutulduktan sonra,  servise sunulur.
  • Bu tarif ile 35 adet kandil simidi elde ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder