Alev Dağı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr taze fasulye
- 3 havuç
- 1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
Alev Dağı Pilavı Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin.
- Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın.
- Havuçları temizleyip iri rendeleyin. Soğanı soyup küp doğrayın.
- Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin.
- 10-12 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fasulyeleri yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin.
- Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
- Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder