Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 10 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
- 80 gr bitter çikolata
- 1 çay bardağı krema
- Rendelenmiş portakal kabuğu
Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder