Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kıyma
- 5-6 adet patates
- 3 adet kapya biber
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 7 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağ
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Kimyon
Arap Tava Tarifi Yapılışı
- Kıymamızı geniş bir tepsiye alıyoruz.
- Patatesleri soyup küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
- Diğer sebzelerin hepsini yıkayıp küçük küçük doğrayıp kıymamıza ilave ediyoruz.
- Domates ,biber salçasını ekliyoruz .
- Tuz ,karabiber, pul biber, kimyon, zeytinyağ ekleyip güzelce elimizle karıştırıyoruz .
- Tepsimize yayıyoruz .
- Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derece fırında üzeri kapalı 50 dk pişiriyoruz.
- Daha sonra tepsimizin üzerindeki yağlı kağıtı alıp 15-20 dk üzeri kızarana kadar tekrar pişirmeye devam ediyoruz .
- Üzeri kızardıktan sonra fırından alıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder