2 Mart 2021 Salı

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kıyma
  • 5-6 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından bir parmak fazla zeytinyağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kimyon

    Arap Tava Tarifi Yapılışı

  • Kıymamızı geniş bir tepsiye alıyoruz.
  • Patatesleri soyup küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz.
  • Diğer sebzelerin hepsini yıkayıp küçük küçük doğrayıp kıymamıza ilave ediyoruz.
  • Domates ,biber salçasını ekliyoruz .
  • Tuz ,karabiber, pul biber, kimyon, zeytinyağ ekleyip güzelce elimizle karıştırıyoruz .
  • Tepsimize yayıyoruz .
  • Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derece fırında üzeri kapalı 50 dk pişiriyoruz.
  • Daha sonra tepsimizin üzerindeki yağlı kağıtı alıp 15-20 dk üzeri kızarana kadar tekrar pişirmeye devam ediyoruz .
  • Üzeri kızardıktan sonra fırından alıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder