Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu ciğeri
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Patates püresi için:
- 1 kg patates
- 15 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Sumaklı soğan için:
- 2 kırmızı soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?
- Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın.
- Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşar peyniri ekleyip püre halinde ezin.
- Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın.
- Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızı biber ve tuzu bir kapta harmanlayın.
- Arnavut ciğeri için; Ciğerin üzerinde bulunan zarı ayıklayın ve ciğeri kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Ciğerin kanının süzülmesi için, derin bir süzgece alın ve 15 dakika bekletin.
- Unun içerisine tuz ve karbonat ekleyin. Ciğerleri una bulayın ve tekrar süzgece alın.
- Bu sayede fazla ununu daha kolay bir şekilde atabilirsiniz.
- Ciğerleri ısıttığınız yağ içinde kızartın. Kızarmaya başladıklarında üzerine toz kişniş ve toz biber ilave edin.
- Pişen ciğerlerin yağını süzdükten sonra servis tabağına alın. Hazırladığınız sumaklı soğanı ve patatesleri yanına ekleyin. Afiyet olsun.
- Arnavut ciğerini, sebzeli pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Arnavut ciğerinin en önemli püf noktası, ciğeri yıkamamaktır. Bunun yerine süzgeçte kanının süzülmesi sağlanır.
- Ciğeri kızartmadan önce mutlaka unlamak gerekir. Fakat un da çok fazla bekletmek yerine bulama işlemi yapılmalıdır.
- Una bulanan ciğerler tekrar süzgece alınarak fazla unun akması sağlanır.
- Ciğeri pişirdikten sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesi sağlanmalıdır.
1 Porsiyon Arnavut Ciğeri Kaç Kalori?
- Arnavut ciğerinin 100 gramı, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon Arnavut ciğeri, ortalama 375 kalori değerindedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder