11 Mart 2021 Perşembe

Popcake Tarifi

 

Popcake Tarifi İçin Malzemeler

Kakaolu kek için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 şişe sade soda
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı renkli pasta süsü
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • 1 paket kürdan veya çöp şiş

Popcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
  • Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
  • Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
  • Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
  • Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
  • Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
  • Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder