Popcake Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu kek için:
- 1.5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1/2 şişe sade soda
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Diğer malzemeler:
- 200 gram bitter çikolata
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı renkli pasta süsü
- Hindistan cevizi (isteğe göre)
- 1 paket kürdan veya çöp şiş
Popcake Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
- Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
- Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
- Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
- Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.
Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
- Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
- Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
- Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
- Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder