16 Mart 2021 Salı

Balaban Kebabı Tarifi

 

Balaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (çekilmiş)
  • 2 adet soğan
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber

Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı küp küp doğrayın ve mümkünse ekmek içlerini incecik çektirin.
  • Bir kabın içerisine kıyma, ekmek içi, soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Köfteleri elinizle yassılaştırarak döküm tavada önlü arkalı kızartın.
  • Domates ve biberleri de döküm tavada veya ızgarada közleyin.
  • Domates sosu için; Bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar malzemeleri güzelce kavurun. Üzerine yavaş yavaş suyu ilave edin.
  • Sosu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Tırnak pideleri küp küp doğrayın ve servis tabağının içerisine yerleştirin.
  • Et suyunu bir tencerede ısıtın. Daha sonra tırnak pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Yoğurdu çırptıktan sonra pidelerin üzerinde gezdirin. Hazırladığınız domates sosunu da yoğurdun üzerine ilave edin.
  • En üst kısma pişmiş köfteleri, domates ve biberi yerleştirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sinirleri alınmış, terbiye edilmiş ve dinlendirilmiş et kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifte tırnak pide yerine ev yapımı Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
  • Köftelere şekil verirken avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Biber ve domatesleri fırında veya ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder