Sivas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu eti (iri doğranmış)
- 6 adet sivri biber
- 5 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 5 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Sivas Kebabı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
- Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
- Bu esnada biberleri ve domatesleri yıkayın. Domatesleri de patlıcanlar gibi yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
- Maydanozları iri iri doğrayın. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
- Derin bir tencere içerisine bol miktarda sıvı yağ koyun ve ısıtın.
- Biber ve patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kenara alın.
- Kuzu etini bir tencerenin içerisine koyun. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişirin.
- Etler piştikten sonra suyunu süzün. Tencereye tereyağı ve pişmiş etleri koyarak bir süre daha pişirin.
- Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
- Soğanlı etlerin üzerine patlıcanların yarısını dizin. Patlıcanın üzerine ise domateslerin yarısını dizin.
- Domateslerin üzerine biberleri yerleştirin. Artan patlıcan ve domatesleri de biberlerin üzerine yerleştirin.
- En üst kısma maydanozları serpiştirin.
- Bir kaseye 1.5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salçayı alarak karıştırın.
- İçerisine karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız salçalı suyu yemeğin üzerine dökün.
- Sivas kebabını önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder