16 Mart 2021 Salı

Sivas Kebabı Tarifi

 

Sivas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (iri doğranmış)
  • 6 adet sivri biber
  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 5 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sivas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
  • Bu esnada biberleri ve domatesleri yıkayın. Domatesleri de patlıcanlar gibi yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Maydanozları iri iri doğrayın. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Derin bir tencere içerisine bol miktarda sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Biber ve patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kenara alın.
  • Kuzu etini bir tencerenin içerisine koyun. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişirin.
  • Etler piştikten sonra suyunu süzün. Tencereye tereyağı ve pişmiş etleri koyarak bir süre daha pişirin.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  • Soğanlı etlerin üzerine patlıcanların yarısını dizin. Patlıcanın üzerine ise domateslerin yarısını dizin.
  • Domateslerin üzerine biberleri yerleştirin. Artan patlıcan ve domatesleri de biberlerin üzerine yerleştirin.
  • En üst kısma maydanozları serpiştirin. 
  • Bir kaseye 1.5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salçayı alarak karıştırın.
  • İçerisine karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız salçalı suyu yemeğin üzerine dökün.
  • Sivas kebabını önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder