30 Mart 2021 Salı

Balbadem Tatlısı Tarifi

 

  • Balbadem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gram tereyağ
    • 1 çay bardağı tozşeker
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilin
    • 4 su bardağı un (200ml)

    İçine;

    • 1 su bardağı iri doğranmış kavrulmuş tuzsuz badem

    Şerbeti için;

    • 3 su bardağı tozşeker
    • 4 su bardağı     

      Balbadem Tatlısı Tarifi Yapılışı                                                    

    • İlk önce şerbet için tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım.
    • Kaynara çıkınca 1 dilim limon ekleyip orta ateşte 15 dakika kaynatalım.
    • Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
    • Hamur için yoğurma kabına un kabartma tozu ve vanilya hariç malzemeleri koyup karıştıralım.
    • Ardından un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
    • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ortasını bastırarak badem koyup kapatalım üzerini çatal ile çizerek şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Yaklaşık 35-40 dakika arası.
    • Pişen tatlımızı fırından çıkartalım 10 dakika sonra ılık şerbeti üzerine kepçe ile dökelim.
    • Tatlıda şerbette ılık olacak.
    • İki saat kadar beklettikten sonra servise hazırdır.
    • İçine arzunuza göre boş olarak yada ceviz veya fındıkta kullanabilirsiniz.
    • Afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder