Balbadem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un (200ml)
İçine;
- 1 su bardağı iri doğranmış kavrulmuş tuzsuz badem
Şerbeti için;
- 3 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı
Balbadem Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbet için tencereye su ve şekeri koyup kaynatalım.
- Kaynara çıkınca 1 dilim limon ekleyip orta ateşte 15 dakika kaynatalım.
- Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Hamur için yoğurma kabına un kabartma tozu ve vanilya hariç malzemeleri koyup karıştıralım.
- Ardından un ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ortasını bastırarak badem koyup kapatalım üzerini çatal ile çizerek şekil verelim ve fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Yaklaşık 35-40 dakika arası.
- Pişen tatlımızı fırından çıkartalım 10 dakika sonra ılık şerbeti üzerine kepçe ile dökelim.
- Tatlıda şerbette ılık olacak.
- İki saat kadar beklettikten sonra servise hazırdır.
- İçine arzunuza göre boş olarak yada ceviz veya fındıkta kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder