Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (bir tanesinin beyazı ayrılacak)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmasın)
- 3 su bardağı un (kıvamına bakarak 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz)
İç harcı için;
- 1 yumurta akı (ayrılan yumurtadan)
- 1,5 su bardağından biraz az hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Süslemek için;
- Çikolata sosu
Cocostar Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harcı hazırlayın. Tüm iç harç malzemelerini bir kabın içinde karıştırıp yoğurun.
- Cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın.
- Kekin hamurunu hazırlayana kadar dolapta bekletin.
- Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip son kez çırpın. (unu kontrollü dökün) kek kalıbını yağlayın.
- Kek hamurunun yarısını döküp üstüne dolapta beklettiğimiz hindistan cevizlerini orta kısma aralıksız sırasıyla dizin.
- Dizme işlemi bittikten sonra kalan kek hamurunu da dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dk kadar pişirin. (her fırının pişme süresi farklı olabilir kürdan ile kontrol edin)
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İstediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder