30 Mart 2021 Salı

Cocostar Kek Tarifi

 

Cocostar Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (bir tanesinin beyazı ayrılacak)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao (tepeleme olmasın)
  • 3 su bardağı un (kıvamına bakarak 1-2 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz)

İç harcı için;

  • 1 yumurta akı (ayrılan yumurtadan)
  • 1,5 su bardağından biraz az hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Süslemek için;

  • Çikolata sosu

    Cocostar Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak iç harcı hazırlayın. Tüm iç harç malzemelerini bir kabın içinde karıştırıp yoğurun.
  • Cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın.
  • Kekin hamurunu hazırlayana kadar dolapta bekletin.
  • Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyip son kez çırpın. (unu kontrollü dökün) kek kalıbını yağlayın.
  • Kek hamurunun yarısını döküp üstüne dolapta beklettiğimiz hindistan cevizlerini orta kısma aralıksız sırasıyla dizin.
  • Dizme işlemi bittikten sonra kalan kek hamurunu da dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30-35 dk kadar pişirin. (her fırının pişme süresi farklı olabilir kürdan ile kontrol edin)
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartın. İstediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder