Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 3 bardak un
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Yarım kilo balkabağı
- 1 bardak toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak balkabaklarımızı bir tencereye koyup 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Suyunu salan kabakların fazla suyunu döküyoruz ve üzerine bir bardak toz şekeri koyup pişmeye bırakıyoruz.
- Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Hazır olan kabaklarımızı el blenderı ile püre haline getirip soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer bir tarafta hamuru için önce tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı koyup güzelce bir karıştırıyoruz.
- Bu karışımın üzerine vanilya ve unu ekleyip güzel bir hamur haline getiriyoruz.
- Tart kalıbımızın altını yapıştırmaması için tereyağı ile yağlıyoruz ve bir kaşık un kalıbımız serpiyoruz.
- Hamurumuzu merdane ile yağlı kağıt veya streç filmin arasında kalıp büyüklüğünde açıyoruz. (vaktiniz varsa hamuru birkaç saat dinlendirirseniz daha güzel olur. )
- Kalıbın içine güzelce yerleştirip kenarlarındaki fazlalıkları alıyoruz.
- Kalıptaki hamurumuzun tabanına kabarmaması için çatalla delikler açıyoruz.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Turtamız pişerken kenarından artan hamura 1 kaşık yoğurt, 1 veya 2 kaşık da un koyup biraz yoğuruyoruz.
- Bunu yapmamızın sebebi üstünü süslemek in yapacağımız şekilleri daha kolay verebilmek.
- Direkt kendi hamurunu da kullanabilirsiniz ama kurabiye hamuru gibi olduğundan çabuk dağılıyor.
- Üstü için hazırladığımız hamurdan istediğimiz şekilde dekorlar hazırlıyoruz.
- Soğumuş olan kabak püremizin üzerine ceviz içini ve tarçını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Turtamızı fırından çıkarıp bu karışımı üzerine güzelce yayıyoruz ve tekrar fırına koyup bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Sonra tekrar fırından çıkarıp hazırladığımız dekorları üzerine yerleştiriyoruz.
- İstediğimiz şekilde hazırladığımız turtamızı fırının üst ayarını açarak 5 dakika daha pişiriyoruz. (üstteki dekorlar pişene kadar. )
Soğuduktan sonra enfes turtamız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder