20 Mart 2021 Cumartesi

Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi

 

Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 3 bardak un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Yarım kilo balkabağı
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

    Balkabaklı Kıtır Kıtır Anne Turtası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak balkabaklarımızı bir tencereye koyup 5 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu salan kabakların fazla suyunu döküyoruz ve üzerine bir bardak toz şekeri koyup pişmeye bırakıyoruz.
  • Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Hazır olan kabaklarımızı el blenderı ile püre haline getirip soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer bir tarafta hamuru için önce tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve sıvı yağı koyup güzelce bir karıştırıyoruz.
  • Bu karışımın üzerine vanilya ve unu ekleyip güzel bir hamur haline getiriyoruz.
  • Tart kalıbımızın altını yapıştırmaması için tereyağı ile yağlıyoruz ve bir kaşık un kalıbımız serpiyoruz.
  • Hamurumuzu merdane ile yağlı kağıt veya streç filmin arasında kalıp büyüklüğünde açıyoruz. (vaktiniz varsa hamuru birkaç saat dinlendirirseniz daha güzel olur. )
  • Kalıbın içine güzelce yerleştirip kenarlarındaki fazlalıkları alıyoruz.
  • Kalıptaki hamurumuzun tabanına kabarmaması için çatalla delikler açıyoruz.
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Turtamız pişerken kenarından artan hamura 1 kaşık yoğurt, 1 veya 2 kaşık da un koyup biraz yoğuruyoruz.
  • Bunu yapmamızın sebebi üstünü süslemek in yapacağımız şekilleri daha kolay verebilmek.
  • Direkt kendi hamurunu da kullanabilirsiniz ama kurabiye hamuru gibi olduğundan çabuk dağılıyor.
  • Üstü için hazırladığımız hamurdan istediğimiz şekilde dekorlar hazırlıyoruz.
  • Soğumuş olan kabak püremizin üzerine ceviz içini ve tarçını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Turtamızı fırından çıkarıp bu karışımı üzerine güzelce yayıyoruz ve tekrar fırına koyup bir 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Sonra tekrar fırından çıkarıp hazırladığımız dekorları üzerine yerleştiriyoruz.
  • İstediğimiz şekilde hazırladığımız turtamızı fırının üst ayarını açarak 5 dakika daha pişiriyoruz. (üstteki dekorlar pişene kadar. )
  • Soğuduktan sonra enfes turtamız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder