23 Mart 2021 Salı

Banbunya Pilaki Tarifi

 

Banbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı barbunya fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Su

    Banbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  • Fasülyeyi bir gün önceden suya koyalım.
  • Suya koymaya fırsatınız olmazsa düdüklü tencerede biraz pişirip yemeğe ekleyebilirsiniz.
  • Soğanı kare kare doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
  • Salçasını ekleyip 1- 2 dk daha kavuralım.
  • Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip ekleyelim.
  • Suda beklettiğimiz fasülyelerin suyunu süzüp ekleyelim.
  • Üzerini kapatacak şekilde su ekleyelim.
  • Tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp fasülyeler suyu çekip pişene kadar pişirelim.
  • Pişince servis tabağına alalım.
  • Soğuyunca üzerine ince kıydığımız maydanoz ekleyelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder