Banbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı barbunya fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Maydanoz
- Su
Banbunya Pilaki Tarifi Yapılışı
- Fasülyeyi bir gün önceden suya koyalım.
- Suya koymaya fırsatınız olmazsa düdüklü tencerede biraz pişirip yemeğe ekleyebilirsiniz.
- Soğanı kare kare doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
- Salçasını ekleyip 1- 2 dk daha kavuralım.
- Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip ekleyelim.
- Suda beklettiğimiz fasülyelerin suyunu süzüp ekleyelim.
- Üzerini kapatacak şekilde su ekleyelim.
- Tuzunu da ekleyip kapağını kapatıp fasülyeler suyu çekip pişene kadar pişirelim.
- Pişince servis tabağına alalım.
- Soğuyunca üzerine ince kıydığımız maydanoz ekleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder