23 Mart 2021 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
  • Vanilin
  • Kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 vanilin
  • 1 krem şanti

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Kek harcı için şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıp yap ve süt ekleyelim.
  • Bir kaç tur karıştırıp kuru olan hindistan cevizi galeta unu kabartma tozu ve vanilin ekleyelim.
  • Kek harcını söndürmeden karıştıralım. En son iri çekilmiş cevizleride ekleyelim.
  • Yağladığımız borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Üzeri kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım.
  • Kek ılıkken şerbet ılıkken şerbeti dökelim.
  • 10 dk da şerbeti çekecektir.
  • Muhallebi için vanilin ve krem şanti hariç tüm malzemeleri tencereye alıp muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alınca vanilini ekleyip ılımaya bırakıyoruz.
  • Ilıyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Kekimizin üzerine muhallebiyi yayıp bolca hindistan cevizi serpiyoruz.
  • Dolapta en az 4 saat bekletip servis yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder