13 Mart 2021 Cumartesi

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

 

Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 yumurta akı içine (Sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

    Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabına yumurtanın sarısı ve un hariç diğer tüm malzemeleri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından azar azar unu ekliyoruz ele yapışmayan kulak memesi kıvamın da bir hamur elde ediyoruz
  • Cevizden biraz küçük parçalar koparıp elimizin içerisinde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün hamura şekil verme işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder