Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)
- 1 yumurta akı içine (Sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabına yumurtanın sarısı ve un hariç diğer tüm malzemeleri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar unu ekliyoruz ele yapışmayan kulak memesi kıvamın da bir hamur elde ediyoruz
- Cevizden biraz küçük parçalar koparıp elimizin içerisinde yuvarlıyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün hamura şekil verme işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürüp 175 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder