Tepside Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar un
İçi için
- Rendelenmiş beyaz peynir
- Yarım paket labne peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Tepside Pratik Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karıştırma kabına sütü, mayayı, tuzu ve şekeri ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Ardından 9 yemek kaşığı un ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- Sıvı yağını da ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ardından ununu bir taraftan azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar devam ediyoruz.
- Ardından kapağını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
- Hamurun açılan bir yarısına iç harcımızı güzelce yayıyoruz.
- Diğer yarısını şeritler halinde 1 santim aralıklarda kesiyoruz. Yalnız harç doldurduğunuz taraftan başlayıp rulo yapar gibi sarıyoruz.
- Şeritli kısım üste kalacak şekilde yuvarlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en az arım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
- Daha sonra 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder