13 Mart 2021 Cumartesi

Tepside Pratik Poğaça Tarifi

 

Tepside Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar un

İçi için

  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Yarım paket labne peyniri
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

    Tepside Pratik Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karıştırma kabına sütü, mayayı, tuzu ve şekeri ekliyoruz güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından 9 yemek kaşığı un ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Sıvı yağını da ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Ardından ununu bir taraftan azar azar ilave ederken bir taraftan da yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar devam ediyoruz.
  • Ardından kapağını kapatıp en az 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz.
  • Hamurun açılan bir yarısına iç harcımızı güzelce yayıyoruz.
  • Diğer yarısını şeritler halinde 1 santim aralıklarda kesiyoruz. Yalnız harç doldurduğunuz taraftan başlayıp rulo yapar gibi sarıyoruz.
  • Şeritli kısım üste kalacak şekilde yuvarlıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en az arım saat tepside mayalanmasını bekliyoruz.
  • Daha sonra 180 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder