13 Mart 2021 Cumartesi

Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (Didiklenmiş tavuk eti)
  • ½ paket mantar
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 paket haşlanmış makarna
  • 1 çay bardağı haşlanmış mısır (Yada konserve)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Tavuklu Amp Sebzeli Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarna haşlanır ve suyu süzülür. Tavuk etleri pişirilir ve didiklenir. Sebzeler jülyen doğranır. Bir tencerede tereyağı eritilir ve un eklenir.
  • Un kokusu çıkana kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilir, eklenirken bir taraftan da karıştırılır.
  • Kaynadıkça kıvam koyulaşacaktır. Yoğun bir kıvam olmamalıdır, bu nedenle süt eklenmeye devam edilebilir ve çok kaynatılmamalıdır. Tuz ve karabiber eklenerek ocak kapatılır.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir ve mantarlar eklenir. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Jülyen doğranmış sebzeler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  • Sebzeli karışım, mısır, tavuk eti makarna ile karıştırılır. Pişirme kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülür.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır. Isıtılmış fırında 190 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder