Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- İstediğiniz miktarda penne makarna (Veya başka bir makarnada olabilir)
- Cheddar peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri (Normalda kaşar peyniri kullanıyorum ama elimde biraz cheddar peyniri vardı onu değerlendirdim)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (Dilerseniz kıymada ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim)
Beşamel Sos İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarnamızın suyu kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edip makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım (Çok haşlanmayacak dikkat edin fırınada gireceği için‼️
- Haşlanan makarnamızı süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım 🍝beşamel sos için tereyağını eritelim ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip bıraz kavuralım.
- 2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcı ile sosumuz koyulaşana kadar karıştıralım.
- Kıvama gelince karabiber ve tuzu ekleyip son kez karıştıralım ve sosumuz hazır🥰 🍝sosumuzu makarnanın üzerine döküp karıştıralım.
- En üstüne cheddar peynir ve kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında peynirler eriyip, üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. 🍝🍝🍝afiyet olsun 🍝🍝🍝
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder