13 Mart 2021 Cumartesi

Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • İstediğiniz miktarda penne makarna (Veya başka bir makarnada olabilir)
  • Cheddar peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri (Normalda kaşar peyniri kullanıyorum ama elimde biraz cheddar peyniri vardı onu değerlendirdim)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Dilerseniz kıymada ekleyebilirsiniz ama ben tercih etmedim)

Beşamel Sos İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Beşamel Soslu Cheddar Peynirli Fırında Makarna Tarifi Yapılışı

  • Makarnamızın suyu kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edip makarnayı 10 dakika kadar haşlayalım (Çok haşlanmayacak dikkat edin fırınada gireceği için‼️
  • Haşlanan makarnamızı süzüp, 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım 🍝beşamel sos için tereyağını eritelim ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip bıraz kavuralım.
  • 2 su bardağı sütü ekleyip çırpıcı ile sosumuz koyulaşana kadar karıştıralım.
  • Kıvama gelince karabiber ve tuzu ekleyip son kez karıştıralım ve sosumuz hazır🥰 🍝sosumuzu makarnanın üzerine döküp karıştıralım.
  • En üstüne cheddar peynir ve kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında peynirler eriyip, üzeri biraz kızarana kadar pişirelim. 🍝🍝🍝afiyet olsun 🍝🍝🍝

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder