Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 40 adet kurutulmuş patlıcan
- 20 adet kurutulmuş biber
İç harcı için;
- 3 su bardağı pirinç
- 4 adet kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım demek taze nane
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 limon suyu
- İsteğe göre tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı tuz
Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı
Pişirmek için;
- Önce kuru patlıcan ve biberlerimizi soğuk suda yıkayalım.
- Kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlayalım.
- Soğanlarımızı doğrayıp yağda kavuralım.
- Diğer iç harç malzemelerimizi ekleyelim.
- Haşlanan biber ve patlıcanlarımızı süzgece alıp üzerine soğuk su gezdirelim.
- Bir parmak boşluk kalacak şekilde dolmalarımızı dolduralım.
- Ağızlarını kapatıp tencereye yan yana gelecek şekilde dizelim.
- Sos malzemelerini karıştıralım.
- Üzerine hazırladığımız sosu ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
- Bir yemek tabağını üzerine koyup kısık ateşte pişirelim.
- Üzerine çıkana kadar sıcak su koyulacak
Herkese afiyet olsun 😋🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder