21 Mart 2021 Pazar

Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi

Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 adet kurutulmuş patlıcan
  • 20 adet kurutulmuş biber

İç harcı için;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demek taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 limon suyu
  • İsteğe göre tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Bol Ekşili Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

Pişirmek için;

  • Önce kuru patlıcan ve biberlerimizi soğuk suda yıkayalım.
  • Kaynayan suya atıp 10-15 dk haşlayalım.
  • Soğanlarımızı doğrayıp yağda kavuralım.
  • Diğer iç harç malzemelerimizi ekleyelim.
  • Haşlanan biber ve patlıcanlarımızı süzgece alıp üzerine soğuk su gezdirelim.
  • Bir parmak boşluk kalacak şekilde dolmalarımızı dolduralım.
  • Ağızlarını kapatıp tencereye yan yana gelecek şekilde dizelim.
  • Sos malzemelerini karıştıralım.
  • Üzerine hazırladığımız sosu ve üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
  • Bir yemek tabağını üzerine koyup kısık ateşte pişirelim.
  • Herkese afiyet olsun 😋🥰.

  • Üzerine çıkana kadar sıcak su koyulacak


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder