13 Mart 2021 Cumartesi

Bonibon Kurabiye Tarifi

 

Bonibon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (yaklaşık 150g)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25g)
  • 2 dolu yemek kaşığı damla çikolata
  • yaklaşık 3 su bardağı un (kontrollü eklenir)
  • üzeri için bonibon

    Bonibon Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • 1. Oda ısısında yumuşamış tereyağ, yumurta, toz şeker, vanilya ve kakao karıştırılır.
  • Kabartma tozu ve kontrollü şekilde un da eklenerek yoğurtmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • İçerisine damla çikolata eklenir. İstenirse bu aşamada kırıkmış fındık veya ceviz de eklenebilir.
  • Üzerini streçfilm ile kapatıp 1, 5-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • 2. Dinlenen kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Üzerine çok bastırmadan bonibonlar yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında 12-13 dk pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder