Keçiboynuzu Unlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük muz
- Yarım su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı hindistancevizi
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- Çay kaşığı ucu ile tarçın
Keçiboynuzu Unlu Pankek Tarifi Yapılışı
- Muzu ezip yumurta ve süt ile çırpalım.
- Ardından pekmezi, unları, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip pankek kıvamından bir tık sert hamur elde edelim.
- Yağsız tavaya kaşık yardımıyla koyalım ve üzeri göz göz olunca çevirelim.
- Tabağa üst üste dizip en üstüne hazırladığımız sosu dökelim.
- Sos için: tüm malzemeleri karıştıralım.Afiyet olsun 💛.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder