20 Mart 2021 Cumartesi

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

 

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un

Krema için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 poşet krem şanti
  • 2-3 muz

Üzerine

  • 3 kivi

    Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema ile başlayalım süt, un, şekeri ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimizin yapılışına geçelim.
  • Öncelikle ıspanak püresini hazırlayalım. 10-15 ıspanak yaprağını rondoya koyuyoruz.
  • Üzerine 3/4 süt ekleyip püre haline getiriyoruz.
  • Bir su bardağı çıkmazsa süt biraz daha eklenebilir. Bir kaba oda ısısındaki yumurtayı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserin düşük devrinde malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
  • Daha sonra dikdörtgen borcama kek harcımız eşit bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi pişiriyoruz.
  • Kek pişerken kremanın üzerine bir poşet kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Üzerindeki keki elimiz ile ufalayarak ya da rondodan geçirerek bir tabağa alıyoruz.
  • Kekin üzerine kremanın yarısını eşit bir şekilde yayıyoruz, yaydıktan sonra üzerine muz dilimleri ekleyip geriye kalan kremayı üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Rondodan geçirdiğimiz ufalanmış keki eşit şekilde pastanın üzerine yayıp üzerini düzeltiyoruz.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz vaktim yok derseniz iki 3 saatte dinlendirebilirsiniz
  • Dinlendikten sonra keki eşit şekilde dilimleyip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  • Ben kivi ile servis etmeyi tercih ettim. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder