Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı un
Krema için
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet krem şanti
- 2-3 muz
Üzerine
- 3 kivi
Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krema ile başlayalım süt, un, şekeri ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizin yapılışına geçelim.
- Öncelikle ıspanak püresini hazırlayalım. 10-15 ıspanak yaprağını rondoya koyuyoruz.
- Üzerine 3/4 süt ekleyip püre haline getiriyoruz.
- Bir su bardağı çıkmazsa süt biraz daha eklenebilir. Bir kaba oda ısısındaki yumurtayı ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- Sonrasında un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip mikserin düşük devrinde malzemelerin karışmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra dikdörtgen borcama kek harcımız eşit bir şekilde yayıp önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Kek pişerken kremanın üzerine bir poşet kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
- Üzerindeki keki elimiz ile ufalayarak ya da rondodan geçirerek bir tabağa alıyoruz.
- Kekin üzerine kremanın yarısını eşit bir şekilde yayıyoruz, yaydıktan sonra üzerine muz dilimleri ekleyip geriye kalan kremayı üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Rondodan geçirdiğimiz ufalanmış keki eşit şekilde pastanın üzerine yayıp üzerini düzeltiyoruz.
- Bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz vaktim yok derseniz iki 3 saatte dinlendirebilirsiniz
- Dinlendikten sonra keki eşit şekilde dilimleyip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
- Ben kivi ile servis etmeyi tercih ettim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder