Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük elma
- 1 avuç kuru üzüm (Önceden yıkayıp suda bekletelim yumuşayana kadar)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı un
- 3 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma
- (Üstüne arzu edersiniz tarçın serpebilirsiniz)
Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kabımıza şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilya mızı birbiriyle karışıp bütünleşene kadar çırpalım, çırptığımız bu karşımdan 1 su bardağı ayıralım, ( 🎈burası önemli bu ayırdığımızı pişmiş kekin üzerine dökeceğiz)
- Daha sonra kalan karışıma yumurtalarımızı ekleyip 2 dk çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu (unumuzu elenmiş olsun lütfen)ekleyip katıştırmaya devam edelim.
- En son olarak yağlı kağıt serili istediğiniz formda bir kaba dökebilirsiniz. Ben pasta kelepçe kalıbı kullandım. İsterseniz siz margarinle yağlayıp değişik kaplara dökebilirsizin(borcam yada porselen fırına dayanaklı😉)
- Üstüne yıkayıp soyup dilimlediğimiz elmarı dizerek üzümlerimizi serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 200 derece arası fırında 35-40 dk arası üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üstüne kenara ayırdığımız 1 bardak sosu dökelim 30dk dinlendikten sonra hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder