20 Mart 2021 Cumartesi

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane büyük elma
  • 1 avuç kuru üzüm (Önceden yıkayıp suda bekletelim yumuşayana kadar)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı un
  • 3 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma
  • (Üstüne arzu edersiniz tarçın serpebilirsiniz)

    Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza şeker, yoğurt, sıvı yağ ve vanilya mızı birbiriyle karışıp bütünleşene kadar çırpalım, çırptığımız bu karşımdan 1 su bardağı ayıralım, ( 🎈burası önemli bu ayırdığımızı pişmiş kekin üzerine dökeceğiz)
  • Daha sonra kalan karışıma yumurtalarımızı ekleyip 2 dk çırptıktan sonra unu ve kabartma tozunu (unumuzu elenmiş olsun lütfen)ekleyip katıştırmaya devam edelim.
  • En son olarak yağlı kağıt serili istediğiniz formda bir kaba dökebilirsiniz. Ben pasta kelepçe kalıbı kullandım. İsterseniz siz margarinle yağlayıp değişik kaplara dökebilirsizin(borcam yada porselen fırına dayanaklı😉)
  • Üstüne yıkayıp soyup dilimlediğimiz elmarı dizerek üzümlerimizi serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 180 200 derece arası fırında 35-40 dk arası üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen kekimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üstüne kenara ayırdığımız 1 bardak sosu dökelim 30dk dinlendikten sonra hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder