Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin
- 3, 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema şanti
- 6 adet büyük muz
- 1 su bardağı süt
Üzerine İçin
- 1 paket krema
- 150 gram bitter çikolata
Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpalım.
- Diğer malzemeleride ilave edip yağladığımız büyük boy borcam tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim. Kürdanla kontrol edip fırından alalım.
- Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı süt her tarafına gelecek şekilde dökelim.
- Kreması için tencereye tereyağ ve krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Kaynayan kremayı 5 dakika daha çırparak pişirelim.
- Ocağı kapatıp içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Kremamızı ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip blandırla pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kremamızı kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Muzları ortadan ikiye kesip borcama aralıklı dizelim.
- Çikolata sosu için küçük bir tencereye kremayı alıp hafif ısıtalım. Ocaktan alıp içerisine çikolataları ekleyelim.
- Eriyene kadar karıştırıp pastanızın üzerine dökelim. Çikolatayı dökmeye önce muzlardan başlayın bu şekilde daha kolay yayılıyor.
- Arada kalan boşluklara fıstık yada kırık fındık parçaları döküp en az 2 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder