6 Mart 2021 Cumartesi

Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1, 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin

  • 3, 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema şanti
  • 6 adet büyük muz
  • 1 su bardağı süt

Üzerine İçin

  • 1 paket krema
  • 150 gram bitter çikolata

    Borcamda Malaga Pasta (Nefis Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle keki için yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Diğer malzemeleride ilave edip yağladığımız büyük boy borcam tepsiye dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü pişirelim. Kürdanla kontrol edip fırından alalım.
  • Fırından çıkan kek soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı süt her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Kreması için tencereye tereyağ ve krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Kaynayan kremayı 5 dakika daha çırparak pişirelim.
  • Ocağı kapatıp içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Kremamızı ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan kremaya toz krem şantiyi ekleyip blandırla pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Kremamızı kekimizin her yerine gelecek şekilde dökelim. Muzları ortadan ikiye kesip borcama aralıklı dizelim.
  • Çikolata sosu için küçük bir tencereye kremayı alıp hafif ısıtalım. Ocaktan alıp içerisine çikolataları ekleyelim.
  • Eriyene kadar karıştırıp pastanızın üzerine dökelim. Çikolatayı dökmeye önce muzlardan başlayın bu şekilde daha kolay yayılıyor.
  • Arada kalan boşluklara fıstık yada kırık fındık parçaları döküp en az 2 saat dinlendikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder