6 Mart 2021 Cumartesi

Triliçe Tarifi

 

Triliçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Karameli İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Süt Şerbeti İçin

  • 1 litre süt
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı şeker

Üzeri İçin

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Triliçe Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karameli hazırlayalım. Tavaya şekeri alıp kısık ateşte eritip karamel rengini alınca 1 su bardağı suyu ilave edip karıştıralım.
  • Bu aşamada şeker taşlaşacak eriyene kadar karıştıralım 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edelim hızlıca çırpalım.
  • 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karamele ilave edelim. Yaklaşık 5-6 dakika pişirip ocaktan soğuması için alalım.
  • Kek için yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp derin kaselere ayiralim.
  • Yumurtanın beyazına limon suyu, tuz ve şekerin yarısını ilave edip tras köpüğü kıvamı alana kadar çırpalım.
  • Yumurtanın sarısına şekerin diğer yarısını ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım. Kalan malzemeleri sarısına ilave edip karıştıralım.
  • En son beyazını ilave edip çok söndürmeden yağlı kağıt serdiğimiz borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
  • Süt şerbeti için malzemeleri tencereye alıp hafif ısıtalım. Şekerin erimesi yeterli.
  • Fırından çıkan keki soğuduktan sonra ters çevirelim. Süt şerbetini kepçeyle her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Krem şantiyi hazırlayıp 2 yemek kaşığı üzerini süslemek için ayıralım. Kalan şantiyi kekin üzerine yayalım.
  • Kekimizi buz dolabında bu şekilde 1 saat dinlendirelim (Karamel ve şantinin karışmaması için dinlendirilmeli)
  • Dinlenen kekin üzerine karameli yayalım. En son ayırdığımız krem şantiyi buz dolabı poşetine alıp kenarından kurdan batıralım. Kekin üzerine ince çizgiler çizip kürdanla şekil verelim.
  • En az 2 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder