Bretzel (Alman Simidi) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un
- 250 ml ılık süt
- 1 yemek kaşığı instant maya (yaş maya da olur 42gr)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 50 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
Hafif pişirmek için;
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı karbonat
Üzeri için;
- İri tuz
Bretzel (Alman Simidi) Tarifi Yapılışı
- Kabın içerisine süt ve mayayı koyup biraz bekletiyoruz.
- Sonra un, tuz ve tereyağını ekleyip hamurumuzu çok güzel bir şekilde yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan eşit şekilde parçalar alıp beze yapıyoruz ben 10 tane yaptım.
- Bir bezeyi uzunca rulo şekli veriyoruz .
- Orta kısmı bombeli kalacak şekilde resimdeki gibi şekil verip tepsiye koyuyoruz.
- Bir taraftan ocağa tenceremizi alıp 1 litre suyu kaynatıyoruz.
- Kaynamış suyun içine karbonatı ekliyoruz.
- Suyun içine şekil verdigimiz hamuru koyuyoruz.
- Hamuru koyunca dibinde olacak 30 sn kadar sonra yüzeye çıktımı alıyoruz.
- Hepsini bu şekil yapıp tepsiye koyuyoruz .
- Bir bıçak yardımı ile bombeli tarafına kesik atıyoruz ve tuz iri tuzdan koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırından 220 derece fırında pişiriyor üzeri kızarana kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder