23 Mart 2021 Salı

Bretzel (Alman Simidi) Tarifi

 

Bretzel (Alman Simidi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml ılık süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya (yaş maya da olur 42gr)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 50 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ

Hafif pişirmek için;

  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı karbonat

Üzeri için;

  • İri tuz

    Bretzel (Alman Simidi) Tarifi Yapılışı

  • Kabın içerisine süt ve mayayı koyup biraz bekletiyoruz.
  • Sonra un, tuz ve tereyağını ekleyip hamurumuzu çok güzel bir şekilde yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan eşit şekilde parçalar alıp beze yapıyoruz ben 10 tane yaptım.
  • Bir bezeyi uzunca rulo şekli veriyoruz .
  • Orta kısmı bombeli kalacak şekilde resimdeki gibi şekil verip tepsiye koyuyoruz.
  • Bir taraftan ocağa tenceremizi alıp 1 litre suyu kaynatıyoruz.
  • Kaynamış suyun içine karbonatı ekliyoruz.
  • Suyun içine şekil verdigimiz hamuru koyuyoruz.
  • Hamuru koyunca dibinde olacak 30 sn kadar sonra yüzeye çıktımı alıyoruz.
  • Hepsini bu şekil yapıp tepsiye koyuyoruz .
  • Bir bıçak yardımı ile bombeli tarafına kesik atıyoruz ve tuz iri tuzdan koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırından 220 derece fırında pişiriyor üzeri kızarana kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder