Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Ufalanmış fındık (isteğe göre)
Sosu için:
- 1.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Browni Tadında Islak Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın.
- Karışım köpük köpük olmaya başladığında kakao ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da üzerine ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Kek harcını tepsiye veya borcama dökerek 180 dereceli fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
- Kek pişerken sosunu hazırlamaya başlayın. Yağ, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyerek karıştırın.
- Karışımı iki taşım olacak şekilde kaynatın ve kapatın.
- Keki fırından çıkarttıktan sonra dilimleyin ve on dakika kenarda bekletin.
- Hazırladığınız sosu kekin üzerinde gezdirin. Browni tadında ıslak kekinizi buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz, ıslak keki vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Browni Tadında Islak Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kekin kıvamını tutturmak için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
- Kek kalıbını orta boyutlarda seçin. Bu sayede kekiniz ne çok ince, ne de çok kalın olacaktır.
- Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Daha yoğun bir sos için, ev yapımı çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
- Kekin üzerini meyve dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
1 Dilim Browni Tadında Islak Kek Kaç Kalori?
- İnce bir dilim ıslak kek, yaklaşık 285 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder