11 Mart 2021 Perşembe

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Ufalanmış fındık (isteğe göre)

Sosu için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker

Browni Tadında Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine şeker ve yumurtayı ekleyerek mikserle çırpın. 
  • Karışım köpük köpük olmaya başladığında kakao ve sıvı yağ ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu da üzerine ekleyerek tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Kek harcını tepsiye veya borcama dökerek 180 dereceli fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Kek pişerken sosunu hazırlamaya başlayın. Yağ, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye ekleyerek karıştırın.
  • Karışımı iki taşım olacak şekilde kaynatın ve kapatın.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra dilimleyin ve on dakika kenarda bekletin.
  • Hazırladığınız sosu kekin üzerinde gezdirin. Browni tadında ıslak kekinizi buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz, ıslak keki vanilyalı dondurma ile birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Browni Tadında Islak Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kekin kıvamını tutturmak için, kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  • Kek kalıbını orta boyutlarda seçin. Bu sayede kekiniz ne çok ince, ne de çok kalın olacaktır.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir sos için, ev yapımı çikolata sosunu da deneyebilirsiniz.
  • Kekin üzerini meyve dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Dilim Browni Tadında Islak Kek Kaç Kalori?

  • İnce bir dilim ıslak kek, yaklaşık 285 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder