11 Mart 2021 Perşembe

Un Helvası Tarifi

 

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • İri kırılmış ceviz içi

Un Helvası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve karıştırın. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin.
  • Eriyen tereyağının içerisine unu ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun. Bu esnada ufalanmış cevizleri ekleyerek un ile birlikte kavurmaya devam edin.
  • Unun üzerine sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kalan cevizleri ilave edin.
  • Dilerseniz, un helvasını kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Un Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Helva yapımında en önemli nokta, unu sürekli olarak karıştırmaktır.
  • Karıştırma işlemini daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
  • Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca diğer malzemeleri ekleyin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
  • Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
  • Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu azaltıp süt miktarını çoğaltabilirsiniz.
  • Helvanın yoğunluğunu arttırmak için, pişirme esnasında kaymak ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?

Un helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder