Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- İri kırılmış ceviz içi
Un Helvası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su, süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın ve karıştırın. Tereyağını başka bir tencereye alıp eritin.
- Eriyen tereyağının içerisine unu ekleyip rengi pembeleşene kadar kavurun. Bu esnada ufalanmış cevizleri ekleyerek un ile birlikte kavurmaya devam edin.
- Unun üzerine sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırın. Çok kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kalan cevizleri ilave edin.
- Dilerseniz, un helvasını kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Un Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Helva yapımında en önemli nokta, unu sürekli olarak karıştırmaktır.
- Karıştırma işlemini daha rahat yapabilmek için tahta kaşık kullanın.
- Kavurduğunuz unun rengi pembeleşmeye başlayınca diğer malzemeleri ekleyin. Un koyulaştıkça acılaşmaya başlayacaktır.
- Helva tariflerinde dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise margarin yerine tereyağı kullanmaktır. Böylece helvanın kokusu ve lezzeti daha iyi olacaktır.
- Helvanın kıvamını yumuşatmak için içerisine koyacağınız suyu azaltıp süt miktarını çoğaltabilirsiniz.
- Helvanın yoğunluğunu arttırmak için, pişirme esnasında kaymak ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Un Helvası Kaç Kaloridir?
Un helvasının bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder