Çatlak Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tereyagi
- 125 gr pudra sekeri
- 2 yumurta
- 15 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
- 100 gr damla cikolata
- 100 gr toz fındık
- 100 gr toz fıstık
- 100 gr hindistan cevizi
Çatlak Ev Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı pudra şekeri ve yumurtayı 2 dakika mikserde yoğuralım.
- Un, kabartama tozu ve vanilyayı ekleyip hamur homojen kıvam alana kadar yoğuralım.
- Kurabiyelerimizi fırında 150 derece yaklaşık 25 dakika pişirelim. (Çatlak Ev Kurabiyesinde kıvamı tutturmak için videomuzu da izlemeyi ihmal etmeyin)
- Hamuru yoğururken tereyağ kesinlikle dolap çıkarılıp kullanılmalı.
- Tereyağı erimiş ve yumuşak olursa istediğimiz kıtır ve çatlak yapı oluşmaz.
- Hamur oda sıcaklığında işlenmeli.
- Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde dışarıda en az 15 dakika dinlenmeli.
- Pişirme esnasında kurabiyeleri işlediğimizde
- Pişirme esnasında fırın kesinlikle ısıtılmalı, yoksa kurabiye hamurumuz yayılma yapar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder