Mac And Cheese Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 500 gram makarna
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 su bardağı çeçil peyniri
- 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
- 1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
- 2 adet yumurta sarısı
- Tuz
- Karabiber
Mac And Cheese Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın.
- Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun.
- Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
- Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.
- Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın.
- Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
- Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin.
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın.
- Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
- Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
- Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?
- Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder