16 Mart 2021 Salı

Mac And Cheese Tarifi

 

Mac And Cheese Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gram makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çeçil peyniri
  • 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Mac And Cheese Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın.
  • Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun. 
  • Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
  • Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.
  • Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın.
  • Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın.
  • Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

  • Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder