Cep Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 7 su bardağına yakın un
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ
Poğaça arasına koymak için;
- Marul
- Domates
- Salatalık
- Kaşar peyniri
- Salam
Cep Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemeleri için geniş bir kaba önce sıvı sonra katı malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
- Hamuru mayalamaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Yarım daire şeklinde yağlıyoruz.
- Yarım daire şeklinde katlayıp tekrar muska şeklinde katlıyoruz.
- Yağlanmış tepsiye dizelim, yumurta sarısı sürelim.
- 200 derece fırında pişirelim, fırından çıkan poğaçaların arasına marul ,domates, salatalık, salam ,kaşar peyniri koyalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder