16 Mart 2021 Salı

Cep Poğaça Tarifi

 

Cep Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 7 su bardağına yakın un

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Poğaça arasına koymak için;

  • Marul
  • Domates
  • Salatalık
  • Kaşar peyniri
  • Salam

    Cep Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri için geniş bir kaba önce sıvı sonra katı malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru mayalamaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Yarım daire şeklinde yağlıyoruz.
  • Yarım daire şeklinde katlayıp tekrar muska şeklinde katlıyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye dizelim, yumurta sarısı sürelim.
  • 200 derece fırında pişirelim, fırından çıkan poğaçaların arasına marul ,domates, salatalık, salam ,kaşar peyniri koyalım.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder