16 Mart 2021 Salı

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 700 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Biraz tuz
  • Karabiber, pul biber
  • 3 su bardağı kaynamış su (sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz)

    Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı

  • Pırasa ve havuçlar halka şeklinde doğranır.
  • Zeytinyağı ve havuçlar tencereye alınıp bir kaç dakika sotelenir.
  • Doğradığımız pırasa eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak suyunu salıncaya kadar pişirilir.
  • Domates salçası, tuz ve baharatlar, pirinç, toz şeker ve kaynamış su ilave edilerek karıştırılır.
  • En son limon suyu da eklenip orta ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Hafif ılıyınca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder