Zeytinyağlı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- Yaklaşık 700 gram pırasa
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Biraz tuz
- Karabiber, pul biber
- 3 su bardağı kaynamış su (sulu seviyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz)
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi Yapılışı
- Pırasa ve havuçlar halka şeklinde doğranır.
- Zeytinyağı ve havuçlar tencereye alınıp bir kaç dakika sotelenir.
- Doğradığımız pırasa eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak suyunu salıncaya kadar pişirilir.
- Domates salçası, tuz ve baharatlar, pirinç, toz şeker ve kaynamış su ilave edilerek karıştırılır.
- En son limon suyu da eklenip orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hafif ılıyınca servis edilir. Afiyet olsun👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder