26 Mart 2021 Cuma

Çerkez Mantısı Tarifi

 

Çerkez Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1, 5 su bardağı su(kontrollü)
  • tuz

İç harcı için;

  • Patatesli ve kıymalı da hazırlayabilirsiniz
  • 1 kg ısırgan otu
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, karabiber ve tuz 

    Çerkez Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğuması için iç harcı hazırlayalım.
  • Isırgan otlarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
  • Ardından küp küp doğranmış kuru soğan 3 -4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Isırgan otlarını ince doğrayıp ilave edelim. Suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Baharat ve tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına ün, tuz ve yumurtayı alıp karıştıralım.
  • Suyu kontrollü ilave edip hafif sert bi hamur yoğuralım.
  • Hamuru 2 bezeye ayırıp tezgahta açalım.
  • Bardak yardımıyla hamuru keselim. 1 tatlı kaşığı ısırgan ottan hamurun ortasına yerleştirip üç kısmı hafif katlayıp şekil verelim.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp kaynar suda makarna gibi haşlayalım.
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder