Ispanaklı Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
- 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı kaşar peyniri küp doğranmış
- 1 su bardağı siverek peyniri (peynir kırığı)
- Susam çörekotu
Ispanaklı Baton Kek Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kaba yumurta ve sıvı yağ alınıp 5 dakika kadar çırpılır.
- İçersine süt, un, tuz ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Daha sonra içersine doğramış olduğumuz yeşillikler eklenir ve kaşık ile karıştırılır.
- Ardından peynirler ilave edilir ve son kez karıştırılır.
- Margarin ile yağlanan fırın kalıbına -tercihen baton kalıp- harç eklenir.
- Üzerine arzuya göre susam ve çörekotu serpilir.
- Ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika kadar kürdan testi yaparak pişirilir.
Deneyen herkese afiyet olsun 😇.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder