26 Mart 2021 Cuma

Ispanaklı Baton Kek Tarifi

 

Ispanaklı Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince doğranmış ıspanak
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri küp doğranmış
  • 1 su bardağı siverek peyniri (peynir kırığı)
  • Susam çörekotu 

    Ispanaklı Baton Kek Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba yumurta ve sıvı yağ alınıp 5 dakika kadar çırpılır.
  • İçersine süt, un, tuz ve kabartma tozu eklenip çırpılmaya devam edilir.
  • Daha sonra içersine doğramış olduğumuz yeşillikler eklenir ve kaşık ile karıştırılır.
  • Ardından peynirler ilave edilir ve son kez karıştırılır.
  • Margarin ile yağlanan fırın kalıbına -tercihen baton kalıp- harç eklenir.
  • Üzerine arzuya göre susam ve çörekotu serpilir.
  • Ve 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika kadar kürdan testi yaparak pişirilir.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder