25 Mart 2021 Perşembe

Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi

 

Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet küçük boy havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzerine bulamak için hindistan cevizi

    Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi Yapılışı

  • Havuçların, üzerini bıçakla sıyırıp yıkayalım, irice doğrayıp, bir su bardağı su koyup düdüklü tencerede pişirelim, (fışladıktan sonra, düdüğünü indirip, kısık ateşte beş, dakika yeterli olacaktır).
  • Düdüklünün havası bittikten sonra, kapağını açalım, havuçların suyunu süzüp, başka bir tencereye alalım.
  • Blenderden geçelim, şekerini ve nişastasını atıp, kısık ateşte, beş dakika pişelim.
  • Bisküvileri irice kırıp, tarçın ve fıstığı ekleyip, karıştıralım.
  • Streç serili bir kabın içerisine koyup düzleştirelim, 3-4 saat dondurucuda bekletelim, sonra buzdolabı tarafına indirelim.
  • Bir saat sonra hindistan cevizi serpilir tepsiye indirelim, küçük kareler şekilde keselim her bir tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım ( bu şekilde yapıp buzlukta bulundura bilirsiniz).
  • Lezzetine kefilim deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder