Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet küçük boy havuç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket sade pötibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı tarçın
- Üzerine bulamak için hindistan cevizi
Cezerye Tadında, Bisküvili Havuç Küpleri Tarifi Yapılışı
- Havuçların, üzerini bıçakla sıyırıp yıkayalım, irice doğrayıp, bir su bardağı su koyup düdüklü tencerede pişirelim, (fışladıktan sonra, düdüğünü indirip, kısık ateşte beş, dakika yeterli olacaktır).
- Düdüklünün havası bittikten sonra, kapağını açalım, havuçların suyunu süzüp, başka bir tencereye alalım.
- Blenderden geçelim, şekerini ve nişastasını atıp, kısık ateşte, beş dakika pişelim.
- Bisküvileri irice kırıp, tarçın ve fıstığı ekleyip, karıştıralım.
- Streç serili bir kabın içerisine koyup düzleştirelim, 3-4 saat dondurucuda bekletelim, sonra buzdolabı tarafına indirelim.
- Bir saat sonra hindistan cevizi serpilir tepsiye indirelim, küçük kareler şekilde keselim her bir tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım ( bu şekilde yapıp buzlukta bulundura bilirsiniz).
Lezzetine kefilim deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder