25 Mart 2021 Perşembe

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

 

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
  • Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize göre

    Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
  • Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
  • Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki tur çevirelim.
  • Ispanakların suyunu ellerimizle iyice sıkarak, tavaya ekleyelim.
  • Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
  • Hamuru iki bezeye ayıralım, ilk bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
  • Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim,(tavanın kapağı kapalı bir şekilde pişirelim, tavayı çevire çevire).
  • Arka tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, aynı şekilde pişirelim.
  • O kadar lezzetli ki mutlaka denemelisiniz 👍

    Not: İstediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder