21 Mart 2021 Pazar

Cheesecake Tarifi

 

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 3 paket bisküvi (375 gram ben Torku’nun tam yulaflı bisküvisini kullandım)
  • 120 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık

İç kısmı:

  • 4 yumurta
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım şu bardağı sıvı yağ
  • 900 gram süzme yoğurt (benim aldığım 900 gram lik idi.)

Çikolatalı sos için;

  • 100 gram krema + 80 gram çikolata

Meyveli sos için;

  • 1 pk orman meyveli sos

    Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirin.
  • Tereyağını eritin ve bisküvi-fındık karışımının üzerine dökün.İyice karıştırın.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yerleştirin.
  • 10 -15 dk kadar buzlukta bekletin.
  • O sırada cheesecake hamurunu hazırlayın.
  • Yumurta, şeker ve sıvı yağını çırpın.
  • Ardından pudingleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra süzme yoğurdu 2- 3 seferde ilave edin ve karıştırın.
  • Hazırladığınız hamuru buzlukta bekleyen bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin.
  • Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kase ile bir miktar su koyun ki cheesecake çatlamasın.
  • Cheesecake 1 saat piştikten sonra fırını kapatın.
  • Kapağını açmadan 15 dk bekletin.
  • Daha sonra fırından çıkartabilirsiniz.
  • Cheesecakein sıcaklığı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyun. 1 gece dinlendirin.
  • Ganaj sos için;kremayı ısıtın(kaynamasın) daha sonra içine çikolatayı eritin.Çikolata eriyene kadar karıştırın. Kekin üzerine dökün.
  • Yarısı içinde orman meyveli sos kullandık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder