Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 3 paket bisküvi (375 gram ben Torku’nun tam yulaflı bisküvisini kullandım)
- 120 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
İç kısmı:
- 4 yumurta
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 su bardağı şeker
- Yarım şu bardağı sıvı yağ
- 900 gram süzme yoğurt (benim aldığım 900 gram lik idi.)
Çikolatalı sos için;
- 100 gram krema + 80 gram çikolata
Meyveli sos için;
- 1 pk orman meyveli sos
Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirin.
- Tereyağını eritin ve bisküvi-fındık karışımının üzerine dökün.İyice karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba yerleştirin.
- 10 -15 dk kadar buzlukta bekletin.
- O sırada cheesecake hamurunu hazırlayın.
- Yumurta, şeker ve sıvı yağını çırpın.
- Ardından pudingleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Daha sonra süzme yoğurdu 2- 3 seferde ilave edin ve karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru buzlukta bekleyen bisküvi tabanının üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin.
- Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kase ile bir miktar su koyun ki cheesecake çatlamasın.
- Cheesecake 1 saat piştikten sonra fırını kapatın.
- Kapağını açmadan 15 dk bekletin.
- Daha sonra fırından çıkartabilirsiniz.
- Cheesecakein sıcaklığı oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyun. 1 gece dinlendirin.
- Ganaj sos için;kremayı ısıtın(kaynamasın) daha sonra içine çikolatayı eritin.Çikolata eriyene kadar karıştırın. Kekin üzerine dökün.
- Yarısı içinde orman meyveli sos kullandık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder