20 Mart 2021 Cumartesi

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi

 

Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi İçin Malzemeler

Çilekli sosun malzemeleri;

  • 1 kase çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su

Kek malzemeleri;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet probis bisküvi

    Çilek Soslu Bisküvili Kek Tarifi Yapılışı

  • Çilekli sosun hazırlanışı; öncelikle çileklerimizi temizleyelim ve bölelim.
  • Tencereye böldüğümüz çilekleri, 1 çay bardağı şekeri ve yarım çay bardağı suyu koyalım ve yüksek ateşte 8 dakika pişirelim.
  • Bir bardak nişastayı yarım bardak suda eritelim ve yavaşça kaynayan sosa döküp ocağın altını kısalım.
  • Kısık ateşte de 8 dk kadar pişirip sıcak halde blenderdan geçirelim ve püre haline getirelim. Sosumuz hazır.
  • Kekin hazırlanışı; 2 adet yumurtamızı ve 1 su bardağı şekerimizi çırpalım.
  • Ardından 1 su bardağı sütümüzü ve yarım su bardağı yağımızı ilave edelim.
  • Sonrasında 2 su bardağı unumuzu, 1 paket kabartma ve vanilimizi dökelim.
  • Kıvamını alana kadar çırpalım. Bisküvilerimizi küçük parçalar haline getirdikten sonra içine ekleyelim.
  • 180 derecede yarım saat pişirelim.
  • Keke bıçak batırarak içini pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından çıkarabilirsiniz.
  • Keki fırından çıkarttıktan sonra sosumuzu üstüne ilave edebiliriz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder