Çilekli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta (Oda ısısında olmalı)
- 3 fincanı şeker
- 1 fincan su
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 fincan un (Yumurtalarınız büyükse yarım fincan daha ekleyebilirsiniz)
Krema için malzemeler
- 2 su bardağı süt (400 ml )
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 3 dolu yemek kaşığı şeker
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Arası için
- 10-12 adet küçük doğranmış çilek
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Çilekli Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Su sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kürdan kontrolü yapıp keki fırından alıp oda ısısında soğutalım. Kek yavaş yavaş soğursa içinde yumurta kokusu olmaz.
- Krema için tereyağı hariç diğer malzemelerimizi tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 dk daha karıştırıp altını kapatıp. Tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Ilıdıktan sonra üzerini streçle kapatıp soğutalım. (hazırladığımız kremayı kullanmadan önce çırpalım, sonra kullanalım kıvamı daha güzel olacaktır).
- Soğuyan keki 2 parçaya ayıralım.
- Kremanın yarısını sürelim.
- Üzerine küçük küçük doğradığımız çilekleri koyup üzerine tekrar krema sürelim.
- Üzerine kekin diğer parçasını kapatalım.
- Servis yapacağımız zaman üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet bal şeker olsun 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder