11 Mart 2021 Perşembe

Çilekli Alman Pastası Tarifi

 

Çilekli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda ısısında olmalı)
  • 3 fincanı şeker
  • 1 fincan su
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 fincan un (Yumurtalarınız büyükse yarım fincan daha ekleyebilirsiniz)

Krema için malzemeler

  • 2 su bardağı süt (400 ml )
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Arası için

  • 10-12 adet küçük doğranmış çilek

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Çilekli Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Su sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıbımıza dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Kürdan kontrolü yapıp keki fırından alıp oda ısısında soğutalım. Kek yavaş yavaş soğursa içinde yumurta kokusu olmaz.
  • Krema için tereyağı hariç diğer malzemelerimizi tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 1 dk daha karıştırıp altını kapatıp. Tereyağını ekleyip karıştıralım.
  • Ilıdıktan sonra üzerini streçle kapatıp soğutalım. (hazırladığımız kremayı kullanmadan önce çırpalım, sonra kullanalım kıvamı daha güzel olacaktır).
  • Soğuyan keki 2 parçaya ayıralım.
  • Kremanın yarısını sürelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız çilekleri koyup üzerine tekrar krema sürelim.
  • Üzerine kekin diğer parçasını kapatalım.
  • Servis yapacağımız zaman üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet bal şeker olsun 🌿.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder