11 Mart 2021 Perşembe

Saray Helvası Tarifi

 

Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un (200 ml)
  • 1 su bardağı pudraşekeri
  • 1 paket vanilin
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Saray Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tencere içine unu koyarak kısık ateşte 20 dakika kavuralım.
  • Unu sürekli karıştırarak kavuralım renk değiştirmeden pembeleştirmeden kavuralım.
  • Un kavrulmaya yakın tereyağı eritip üzerine sıvı yağ döküp kavrulmuş una döküp karıştırmaya devam edelim.
  • Un ile yağ birleşince üzerine pudra şekeri ve vanilin ilave edip katıştırmaya devam edelim.
  • Şeker ile de birleşen fırın kağıdı serilmiş unu tepsiye yada borcam içine boşaltalım.
  • Kaşık ile yayarak altı düz bir bardak ile üzerini düzleyelim.
  • Ardından düz bir bıçak ile keselim ve buzdolabına kaldıralım.
  • İki saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağına alabiliriz.
  • Helva dilimlerini daha kalın isterseniz daha küçük bir tepsiye boşaltabilirsiz.
  • Damak tadınıza göre şeker oranını azaltabilirsiniz. Afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder