Saray Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un (200 ml)
- 1 su bardağı pudraşekeri
- 1 paket vanilin
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Saray Helvası Tarifi Yapılışı
- Tencere içine unu koyarak kısık ateşte 20 dakika kavuralım.
- Unu sürekli karıştırarak kavuralım renk değiştirmeden pembeleştirmeden kavuralım.
- Un kavrulmaya yakın tereyağı eritip üzerine sıvı yağ döküp kavrulmuş una döküp karıştırmaya devam edelim.
- Un ile yağ birleşince üzerine pudra şekeri ve vanilin ilave edip katıştırmaya devam edelim.
- Şeker ile de birleşen fırın kağıdı serilmiş unu tepsiye yada borcam içine boşaltalım.
- Kaşık ile yayarak altı düz bir bardak ile üzerini düzleyelim.
- Ardından düz bir bıçak ile keselim ve buzdolabına kaldıralım.
- İki saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis tabağına alabiliriz.
- Helva dilimlerini daha kalın isterseniz daha küçük bir tepsiye boşaltabilirsiz.
- Damak tadınıza göre şeker oranını azaltabilirsiniz. Afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder