9 Mart 2021 Salı

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
  • Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.
  • Çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz, yemeğinizi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Çökertme Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan bir gece önce etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır.
  • Patatesleri bol suda durulayın ve nişastaya batırın. Ardından kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu, et ile marine edin ve 20 dakika bekletin.
  • Kullanacağınız etin çok yağlı olmamasına özen gösterin. Yağlı kısımlarını bıçak ile temizleyebilirsiniz.
  • Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek çiğ kalmalarını önleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder