Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 1 kg patates
- 600 gr biftek
- 2 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Kekik
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
- Sos için
- 3 domates
- 1 su bardağı domates püresi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
- Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.
- Çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz, yemeğinizi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Etli Çökertme Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan bir gece önce etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır.
- Patatesleri bol suda durulayın ve nişastaya batırın. Ardından kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu, et ile marine edin ve 20 dakika bekletin.
- Kullanacağınız etin çok yağlı olmamasına özen gösterin. Yağlı kısımlarını bıçak ile temizleyebilirsiniz.
- Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek çiğ kalmalarını önleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder